Daca, intr-o zi, ar sta Guta pe un bloc si ar ameninta ca se sinucide, 95% din populatia Romaniei ar plange si l-ar implora sa nu sara. Noi suntem printre cei 5% care ar lua o punga de popcorn, o sticla de bere rece, ne-am aseza relaxati pe un scaun si am striga: "Sari ba, n-ai tupeu!".

luni, 5 ianuarie 2009

Remember ?

Asa cum intotdeauna se intimpla, exista un moment in care te uiti inapoi, si te gindesti: cind a inceput? cum a fost? a meritat?
Am sa incerc o istorie Commando Oli, iar pe cei ce vor si pot sa contribuie la scrierea ei, cu poze si amintiri, ii invit sa scrie. Aici sau pe mail...
Am sa incep eu:

Inceputurile sint neclare. La fel cum parerile sint impartite legat de stabilirea criteriilor de desemnare a momentului aparitiei unui grup. Galerie a existat de cind exista Olimpia. Incidente inca dinainte de revolutie cind aveai nevoie de curaj sa te iei in piept cu militia... Fularele erau impletite de mama, iar deplasari se faceau doar la meciurile importante, baia mare in special...

Daca e sa consideram aparitia bannerului de gard ca moment de constituire a unui grup, atunci putem vorbi de anul 1997:


Deja existau citiva entuziasti hotariti sa tina pasul cu restul suflarii "ultras", se foloseau fulare si tricouri galben albastre ale unor cluburi din vest, Parma in special. Fumul era "produs" cu lac uscat iar organizarea deplasarilor era lasata la latitudinea conducerii clubului.



Odata cu promovarea in "A", pretentiile au crescut, dar si interesul pentru o imagine mai buna. A aparut site-ul, modest pentru ce inseamna azi internetul, dar destul de OK pentru vremurile de atunci... Tot prin Aprilie 1999 la meciul cu FC National si-au facut aparitia primele fulare de grup:

Dar cel mai important lucru legat de acea data este aparitia bannerului Commando Oli, asa cum il stim si astazi. Bannerul implineste anul acesta 10 ani si va fi "pensionat" probabil cu fastul pe care-l merita.

Acestea au fost inceputurile... Voi continua, dar astept si completarile voastre...

10 comentarii:

Anonim spunea...

felicitari

Anonim spunea...

show must go on... :)

keep it real

Anonim spunea...

excelent !

mai dorim de-astea :) daca se poate.

Anonim spunea...

la noi de ce nu se incearca ce s-a intamplat la Ploiesti, aceea campanie facuta de fani, fostele glorii, eventual 2-3 oameni (mai cu bani)...

motive sunt o gramada.

CO spunea...

putina rabdare... voi continua istoria CO, dar va dura putin.

ne pregatim sa readucem Olimpia acolo unde ii este locul, dar nu e usor. Planul trebuie gindit bine si pus la punct pentru a nu esua. Sint destui care nu vad cu ochi buni Olimpia si suporterii acesteia, asa ca nu va fi usor. La nesimtirea care exista, un protest in strada va fi trecut cu vederea fara nici o problema. Exista alte metode, dar nu le pot divulga momentan. Primul pas va fi constituirea unei asociatii a suporterilor.

Anonim spunea...

Ar fi un cadou foarte frumos pentru multi satmareni readucerea Olimpiei,prima data macar in liga III.Bafta in continuare CO.

Anonim spunea...

asociatie... suna bine, pentru inceput si stiu ca este nevoie de ceva TIMP.

oare cati isi mai aduc aminte de OLIMPIA ? :-<

CO spunea...

Stai linistit ca Olimpia nu se uita atit de usor. Dar asta nu inseamna ca trebuie pierdut timpul. Orice fel de propunere, idee, vor fi luate in discutie. Aici sau pe mail: commandooli@yahoo.com

Anonim spunea...

Mi-e dor de Oli :(

CO spunea...

si noua...