Daca, intr-o zi, ar sta Guta pe un bloc si ar ameninta ca se sinucide, 95% din populatia Romaniei ar plange si l-ar implora sa nu sara. Noi suntem printre cei 5% care ar lua o punga de popcorn, o sticla de bere rece, ne-am aseza relaxati pe un scaun si am striga: "Sari ba, n-ai tupeu!".

marți, 3 februarie 2009

Remember? partea a-IV-a

Pentru a nu parea ca ne temem de subiect, voi aborda un alt episod Commando Oli: politica... Se stie, multi cred ca stiu mai bine decit noi chiar, despre implicarea in politica a CO. Cum a inceput, cum a decurs insa, putini stiu. Incepind din 2000, cind blazonul gruparii trebuia mentinut cu deplasari si coregrafii aparea o noua problema: finantarea. Desi unii inca ne acuza, bani dinspre conducere nu veneau. Asta pentru ca si noi intelegeam situatia financiara in care se afla clubul si plus ca asta putea afecta"impartialitatea" in ceea ce priveste opiniile noastre. Sprijinul conducerii a existat in ceea ce priveste deplasarile, prin punerea la dispozitie a autocarului clubului si prin contactarea unor sponsori (cel mai important: Bloody Collection prin domnul Merkli) pentru coregrafii... Raminea problema motorinei, destul de mare avind in vedere veniturile membrilor CO. Anul 2000 ne-a dat oportunitatea de a obtine fondurile necesare, oferind singurul lucru de care dispuneam: forta de munca. Asa ca am intrat in contact cu partidele politice, iar cei care s-au aratat interesati de serviciile noastre au fost cei de la PNL. Am lipit afise, am montat bannere, am impartit materiale electorale, am facut cam tot ce se putea in campaniile electorale din 2000, iar la schimb, am putut sa ne insotim echipa in TOATE deplasarile din acel sezon. Ce a urmat? O parte dintre membrii CO, s-au inscris si in partid, altii nu. Nu putem vorbi despre CO ca avind o anume apartenenta politica. Ca imaginea CO este cel mai adesea alaturata PNL, este cu totul altceva. Sprijin politic pentru a sustine gruparea si echipa a venit din tot spectrul politic, pentru ca Olimpia este iubita de aproape toti satmarenii (exceptiile le stim cu totii) indiferent de culoare politica, iar actiunile noastre au fost incurajate pe masura. Unii spun ca situatia actuala a clubului se trage si de la apartenta politica a suporterilor si ca celelalte partide privesc cu ochi rai clubul din cauza noastra. E problema lor, nu vom raspunde unor asemenea aberatii. Ca situatia dezastruoasa a clubului vine dinspre politic, asta e clar, dar nu e vina noastra. Noi sintem prea mici si neinsemnati pentru un asemenea razboi, dar asta nu inseamna ca nu ne vom implica in continuare. Ultimul protest desfasurat cu ocazia zilelor orasului nu va ramine unul singular. Olimpia va exista prin noi, si vom avea grija ca satmarenii sa nu o uite.
Alte comentarii legate de CO vin dispre lumea ultrasilor din tara. Asa cum stim, netul geme de "ultrasi de tastatura", gata sa-si faca un nume (desi nu inteleg la ce-i ajuta pe stadion) comentind actiunile altora. Nu putem spune ca ne-am incadrat in tipare: coregrafiile CO n-au fost niciodata spectaculoase, deplasarile n-au fost masive (deplasari de cite 3-4 oameni au fost frecvente dar au fost deplasari), materialele de grup n-au abundat, batai sau alte incidente n-am avut (desi n-am fugit niciodata) dar am mers pe drumul nostru. Nu ne-am uitat in jur sa copiem, nu am privit cu invidie incercind sa fim peste altii, ne-am facut treaba incercind sa fim mai buni ca data trecuta... Acesta a fost secretul evolutiei CO, al faptului ca mai existam si ca mai contam in Satmar si pe scena ultrasilor din Romania. Altceva nu conteaza...

PS: urmeaza:CO si Cargo...

2 comentarii:

Anonim spunea...

ati facut ce trebuia, binele Olimpiei, iar daca altii au inteles gresit, treaba lor.

ma bucur ca ai schimbat si logo-ul :p

smallball spunea...

referitor la "P.S." pe cand se preconizeaza?