Daca, intr-o zi, ar sta Guta pe un bloc si ar ameninta ca se sinucide, 95% din populatia Romaniei ar plange si l-ar implora sa nu sara. Noi suntem printre cei 5% care ar lua o punga de popcorn, o sticla de bere rece, ne-am aseza relaxati pe un scaun si am striga: "Sari ba, n-ai tupeu!".

sâmbătă, 18 aprilie 2009

19 Aprilie 1999 - 19 Aprilie 2009... 10 ani...

19 Aprilie 1999, Bucuresti
Stadionul National
Divizia "A"
FC National - Olimpia Satu Mare

Data si locatia exacta a primei aparitii a bannerului Commando Oli. Bineinteles, pentru a fi obisnuit cu greutatile pe care avea sa le suporte de-a lungul anilor, a avut de intimpinat prostia oamenilor de ordine pina sa ajunga pe gard. Aici a fost ajutat si de baietii care sustineau Nationalul (paradoxal timpul ne-a adus in aceeasi situatie cu "bancarii"). In spate avea un grup de 30 de suporteri. Marea lor majoritate bucuresteni, vecini cu cei ce l-au creat (bannerul), dispusi sa sustina o echipa care-si juca sansa de a ramine in "A".



Bannerul CO, a fost vopsit in Bucuresti, cartierul Berceni, de citiva studenti satmareni impreuna cu vecinii si prietenii de acolo. A fost ceva care a trecut de rivalitati (dinamovisti, stelisti, rapidisti, nu conta) orgolii si mindrie. Se punea umarul la un nou banner (nu o noua grupare) la o noua prezenta pe stadioanele Romaniei. Vreau sa le multumesc pentru ce au facut pentru Commando Oli, n-am sa-i amintesc nominal, nu pentru ca i-as fi uitat, dar n-as vrea sa fie tinta ironiilor de doi lei a celor ce nu inteleg ca toti avem nevoie unii de altii pentru a supravietui intr-o lume unde nu sintem doriti. Atunci in 1999, au dat dovada ca suporterii pot fi uniti, si pot trece peste dezbinarea prosteasca, care ii ajuta doar pe altii... Vreau sa mai multumesc celui care ne-a ajutat cu "sabloanele" literelor, din nou n-am sa-i pomenesc numele, dar tin sa-l asigur ca n-am uitat ca inca ii sintem datori.


Tot atunci, pe vreun stadion, au aparut fularele Commando Oli. De atunci, s-au mai facut esarfe, fulare, etc. dar fularele de atunci au un farmec si o valoare aparte, iar cei ce inca le mai au, pot fi mindri ca au participat la istoria Commando Oli.
Ca sa nu va plictisec, am sa trag concluziile: nu sintem cei mai buni, nu sintem cei mai multi, nu sintem cei mai grozavi, dar sintem Commando Oli, si sintem mindri de asta!
Intimplator sau nu, bannerul CO implineste 10 ani in Sfinta noapte a Invierii. Va uram Sarbatori linistite, alaturi de cei dragi si un Paste fericit.


"Hristos a Înviat din morti

cu moartea pe moarte călcâ
nd
şi celor din morminte
viaţă dăruind"

troparul Învierii

Niciun comentariu: