Daca, intr-o zi, ar sta Guta pe un bloc si ar ameninta ca se sinucide, 95% din populatia Romaniei ar plange si l-ar implora sa nu sara. Noi suntem printre cei 5% care ar lua o punga de popcorn, o sticla de bere rece, ne-am aseza relaxati pe un scaun si am striga: "Sari ba, n-ai tupeu!".

luni, 24 ianuarie 2011

Hai sa visam...

Ca sa nu fim acuzati ca doar criticam, si nu propunem nimic constructiv pentru echipa si oras, venim si noi cu o propunere. Probabil ca vom fi acuzati ca vrem prea mult, ca e imposibil, ca nu sint bani, dar ne asumam riscul si va provocam la o discutie.

Urmariti clipul urmator cu atentie, apoi vom aduce citeva lamuriri.



Este vorba despre propunerea suporterilor genovezi ai Sampdoriei pentru un nou stadion. De ce propunerea asta? Pentru ca se poate pune in practica si la noi. Am preluat proiectul celor de la Sampdoria pentru ca nu dispunem de banii necesari pentru un proiect "dedicat" cazului nostru, si, fiind apropiat de ideile noastre, cu putina imaginatie poate fi adaptat. Dat fiind spatiul redus, solutia pentru un stadion complex, modern si incapator este aceasta: renuntand la pista de atletism, aducand tribunele aproape de gazon, se poate castiga spatiul necesar locurilor de parcare si chiar unui bazin de inot si unei sali de handbal sau baschet.

Propunerea noastra?
Tribuna I: vestiare, birouri, mini-hotel, restaurant.
Tribuna a-II-a: parcare (constructia poate fi si metalica pentru a reduce costurile.
Peluza Sud: bazin de inot
Peluza Nord: sala de baschet-handbal.
V-ati dat seama ca discutam despre spatiile aflate sub tribune.



Iar acum partea interesanta: finantarea. Ne-am gandit si la acest lucru.

Dupa cum ati putut vedea si in filmulet, colturile stadionului sint formate din 4 cladiri (in cazul nostru ar avea in jur de 6 nivele. Dupa masuratorile facute, discutam de o suprafata acoperita de 1000mp/nivel/cladire, deci ar rezulta 28.000 mp construiti care ar putea fi valorificati. Cu un pret mediu de 300 euro/mp construit (plus minus 20 euro) si cu un pret mediu de vanzare de 500 euro/mp (spatiile aflate la parter aduc un profit mai mare), ar rezulta un adaos de aproximativ 5,6 mil euro. Bani din care s-ar acoperi costurile pentru cele 4 tribune. Cum acoperirea acestora nu este absolut necesara, banii ar trebui sa ajunga. Cine ar cumpara spatii aici? Ganditi-va la o garsoniera de 20mp pe care sa o puteti cumpara la 10.000 de euro. Pentru multi suna tentant. La fel, birouri, loje, etc.
Totodata, avind cele 4 cladiri construite, acestea ar putea reprezenta si suport pentru nocturna, economisind astfel alti bani.
Stim, e greu de realizat, mai ales ca se porneste de la ideea de costuri zero. Dar chiar nu are orasul sau judetul bani pentru o asemenea investitie care ar aduce prestigiu si bani?
Parerea voastra?

9 comentarii:

Anonim spunea...

Interesant,dar totusi cred ca din bani mai putini se poate realiza un stadion modern pe schelet metalic la peluze si tribuna a II-a.Acoperit cu un acopersi usor si ieftin,cam cum ii la Cluj,iar nocturna integrat in acoperis.Iar investitia se putea face incet cu incetul.Cei de la Cluj si Ploiesti construiesc stadioane noi si au primit bani din partea guvernului,deci poate ca finantare ar exista,dar fara vointa nu se va realiza nimic...Iar in legatura de marimea, un stadion de 15000 ar ajunge

Claudiu spunea...

Excelenta propunerea...dar nu cred ca se va putea renunta la pista de atletism, doar pt. fotbal nu se prea face nimic in SM.
Iar partea cu mini-hotel...de ce mini?
De asemenea, poate fi si un super market la stadion, birouri pt. tot felul de cladiri, sediul AJF?

CO spunea...

e buna si ideea cu un stadion ieftin, doar ca trebuia sa ne gindim si la finantare. De la guvern slabe sanse (nu e cazul sa-ti amintesc ca nu contam politic la nivel national. Iar edilii actuali nu au Olimpia printre prioritati (din cite-mi amintesc urmau sa demoleze stadionul)

CO spunea...

@Claudiu
in afara de pompieri, cine mai foloseste pista? iar un stadion fara pista are un farmec aparte...

Anonim spunea...

Pista este si la terenul Dinamo langa strand,la fel de prost ca si cel din stadion,deci nu prea are rost sa se pastreze

CO spunea...

dimensiunile nu trebuie sa fie aceleasi. am folosit filmuletul dar nu inseamna ca ar trebui aplicat 100%

Anonim spunea...

Dupa parerea mea ideea este foarte buna, deoarece vine cu o solutie si de finantare, adica fara sa stea la "cersit" la guvern(desi nu asa ar trebuii sa fie intr-o tara normala, adica sa ai sentimentul ca atunci cand ceri bani petru ceva de parca ai cersi) si pe langa primarie, eu cred ca un astfel de proiect ar trebuii prezentat unor constructori, care s-ar bucura in primul rand de acele cladiri din colt, dar nici hotelul nu cred ca i-ar lasa indiferenti. Problema la care ma gandesc, daca si pentru acest proiect adica fara pista, este destul loc? caci stim bine sub tr2 sunt gradini si pentru ca o tribuna sa poata fi folosita ii trebuie nu stiu cate intrari (pt a primi licenta, dar e mai complicat)In orice caz, ideea este buna si asa trebuie sa ne gandim in continuare in orice privinta, sa producem bani caci nu tare avem la ce sa ne asteptam.
Small.

Anonim spunea...

6/49....14,5,26,41,11,27....castig:cateva milione..investitie?....asta frate...cu Oli pana la moarte

Anonim spunea...

Interesant

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/stadioanele-mobile-dinamiteaza-investitiile-in-arenele-clasice-143807.html