Daca, intr-o zi, ar sta Guta pe un bloc si ar ameninta ca se sinucide, 95% din populatia Romaniei ar plange si l-ar implora sa nu sara. Noi suntem printre cei 5% care ar lua o punga de popcorn, o sticla de bere rece, ne-am aseza relaxati pe un scaun si am striga: "Sari ba, n-ai tupeu!".

miercuri, 7 martie 2012

Olimpia inainte de toate!

Din pacate inceputul de campionat ne gaseste in plin scandal. Peste mai putin de o ora va incepe sedinta in care se va stabili ce masuri se vor lua in cazul incidentului dintre Dan Gavrilescu si Raul Ritli.
Punctul nostru de vedere? Cei ce hotarasc astazi trebuie sa aiba in vedere inainte de toate interesul Olimpiei. Trebuie delimitate clar planurile implicate de incident: cel penal si cel sportiv. Daca partea vatamata decide sa actioneze in instanta, nu trebuie sa implice in niciun fel clubul. Este o problema strict personala.
In plan sportiv cele doua parti trebuie tratate la fel. Unul a inceput, celalalt a continuat. Vina pare impartita egal, deci putem privi rezultatul incidentului ca pe o accidentare in sport. In mod logic masura care ar trebui luata este cea luata in mod normal intr-o asemenea situatie: agresorul sa stea pe tusa pana cand victima poate reveni pe teren. Asta doar daca victima nu doreste ca agresorul sa poata juca in continuare. Putin probabil dupa declaratiile razboinice din ultimele zile.
Concluzie: clubul nu trebuie sa se implice in conflict decat in masura atributiilor, si anume cele sportive, iar discriminarea uneia dintre parti in folosul celeilalte ar insemna o noua lovitura data imaginii clubului.

Niciun comentariu: