Daca, intr-o zi, ar sta Guta pe un bloc si ar ameninta ca se sinucide, 95% din populatia Romaniei ar plange si l-ar implora sa nu sara. Noi suntem printre cei 5% care ar lua o punga de popcorn, o sticla de bere rece, ne-am aseza relaxati pe un scaun si am striga: "Sari ba, n-ai tupeu!".

sâmbătă, 29 martie 2008

Comunicat

Vineri 28 Martie un grup de aproximativ 60 de suporteri satmareni s-au deplasat la baia mare pentru meciul dintre echipa locala si Olimpia. Trecind peste tratamentul sfidator al organizatorilor, menit sa intimideze suporterii satmareni in incinta stadionului, incidentele petrecute in zona garii din baia mare au demonstrat din nou incapacitatea unor membrii ai fortelor de ordine da a aplica in mod coerent legea si de a-si face datoria. Daca dupa meci pe drumul de la stadion pina la gara nu au existat incidente, in gara unde grupuri de suporteri baimareni au fost lasati, de catre cei ce trebuiau sa asigure ordinea, sa se apropie periculos de convoiul satmarean, au inceput problemele. Pietre si alte obiecte au inceput sa zboare catre satmareni, iar reactia fortelor de ordine nu a fost cea normala de a-i indeparta pe atacatori, ci de a retine pe loc satmarenii. Reactie normala daca era insotita de o reactie la fel hotarita si in a indeparta pe atacatori. Pentru ca situatia a degenerat, si incidentele nu mai puteau fi ascunse, politistii TF si cei ce au insotit convoiul au chemat intariri, care in mod normal trebuiau sa fie de fata tocmai pentru a impiedica evenimentele petrecute. Cum atacatorii au fost lasati de oamenii legii sa fuga, normal ca oamenii legii s-au intors impotriva celor ce erau la indemina: suporterii satmareni, adica cei atacati. Comportamentul abuziv al fortelor de ordine a avut tacimul complet: oameni urcati ca ultimii infractori in dube (desi nu au opus rezistenta), copii amenintati si loviti ca sa semneze procesele verbale pline de minciuni ale politistilor TF, nerespectarea celor mai elementare reguli: politistului mandi laszlo i sa cerut in mod repetat sa se prezinte si doar prezenta altor persoane l-a facut sa se prezinte intr-un final.

Drept urmare vom face toate demersurile pentru ca toti cei care au avut un comportament abuziv fata de suporterii satmareni sa fie sanctionati (plingeri la Institutia prefectului Maramures si IJP Maramures),. Daca masurile luate impotriva celor care au facut uniforma de rusine si s-au comportat ca niste vatafi pe propria mosie nu vor fi satisfacatoare din punctul nostru de vedere, ne rezervam dreptul de a ne adresa instantelor civile pentru purtare abuziva si neglijenta in serviciu, impotriva celor pe care am avut posibilitatea sa-i identificam.

Suporterii Olimpiei

Niciun comentariu: