Daca, intr-o zi, ar sta Guta pe un bloc si ar ameninta ca se sinucide, 95% din populatia Romaniei ar plange si l-ar implora sa nu sara. Noi suntem printre cei 5% care ar lua o punga de popcorn, o sticla de bere rece, ne-am aseza relaxati pe un scaun si am striga: "Sari ba, n-ai tupeu!".

joi, 26 februarie 2009

Ultras si Mos Craciun...

N-am sa ascund faptul ca nu m-am considerat niciodata ultras. De ce? In primul rind pentru ca pe atunci cind am inceput sa umblu pe stadioane, regimul de atunci nu permitea nimic iesit din comun, totul trebuia sa fie o masa compacta, cenusie si fara personalitate. La 16 ani cind revolutia a deschis portile spre vest si implicit catre fenomenul care era in floare am reusit sa pun mina pe reviste de specialitate, franceze in special, unde priveam cu un amestec de respect, invidie si admiratie peluzele franceze, ale lui Marseille in special. Primul meci important din '90, cu ASA Targu Mures, derby pentru promovare, a fost un adevarat chin. In naivitatea specifica virstei, ne doream (nu eram singur bineinteles) sa fim si noi ca Dodgers, Yankees sau Ultras Marseille. Am cautat zile la rind spray-uri cu vopsea, material ieftin pentru coregrafie, etc. De unde? rezultatul final a fost : un mesaj reprezentind linia de clasament a ASA din sezonul trecut al diviziei "A" (deci se vroia ironic) si citeva trompete din plastic... ce sa vorbim de steag de gard, etc. Am invatat (initial a venit ca o resemnare) un lucru atunci: nu conteaza cit de mare sau lung ai steagul, important e sa fi linga echipa si sa o sustii indiferent de rezultat. Faptul ca am evoluat il stim toti, doar ca evolutia a fost marcata de concluziile acelui meci. OK, daca putem, facem, daca nu, nu e o tragedie...
Urmaream deunazi pe Romanian Ultras discutii legate de vestimentatie, coregrafii, etc privind ultrasii. Ca e "cool" sa te bati , ca ar fi bine sa fii imbracat nu stiu cum, ca e bine sa fiti citeva mii, ca ar fi bine pentru imaginea ultrasilor, sa se prezinte doar pe stadioane care sa se asorteze cu pretentiile lor. Nu cred ca trebuie sa va explic cit de halucinante (la inceput) si de iritante (pe final) mi s-au parut comentariile unora. Dupa ce mi-am revenit mi-am dat seama ca ultrasul perfect e ca Mos Craciun:
TOTI STIU CA EXISTA, DAR NIMENI NU L-A VAZUT NICIODATA!
asta pentru ca orice ai face, se gaseste cineva sa spuna ca totusi ceva nu e in regula cu tine ca ultras... uite de ce ma felicit ca nu mi-am propus niciodata sa fiu ultrasul perfect, pentru ca prostii tot te vor eticheta: cei ce se cred in fenomen:"tu esti ultras?" iar cei din afara lui:"ce ultras? huligani, derbedei, etc...".
Asa ca va prezint ultrasul perfect:

7 comentarii:

Anonim spunea...

foarte tare...bv

Anonim spunea...

Daca nu ai aflat inca, Mos Craciun exista !

Anonim spunea...

DAR L-AI VAZUT?

Anonim spunea...

Eu, l-am vazut. :)

CotOs spunea...

Foarte misto articolul...Chiar nu cred sa existe...Nici unul dintre cele doua personaje...

Anonim spunea...

tare articolu..si cred k are dreptate..sau poate ma insel eu:D

Markovits spunea...

mentalitate...:)