Daca, intr-o zi, ar sta Guta pe un bloc si ar ameninta ca se sinucide, 95% din populatia Romaniei ar plange si l-ar implora sa nu sara. Noi suntem printre cei 5% care ar lua o punga de popcorn, o sticla de bere rece, ne-am aseza relaxati pe un scaun si am striga: "Sari ba, n-ai tupeu!".

miercuri, 3 noiembrie 2010

Aveti paine?


Imi aduc aminte de un articol scris de cineva (Tolontan parca) mai demult... Povestea autorul despre un neamt, care vizitand Romania, inainte de '89, a ramas socat auzind intr-un magazin de paine intrebarea din titlu... Logic, intr-un magazin de paine, ce altceva poti avea decit paine?

La fel de socanta ar trebui sa fie o intrebare de genul: aveti nocturna? ... aveti scaune? ... aveti teren de antrenament?... aveti etc.? Cum e un stadion fara scaune, fara toalete, fara nocturna sau fara tabela de marcaj? Uitati-va la Olimpia si veti vedea... Nu vreau sa laud fostele conduceri, nu spun ca in trecut era bine, dar cind iti lipsesc lucruri elementare cum ar fi o tabela, un afis care sa anunte orasul ca se desfasoara un meci pe stadion, nu poti decit sa te gindesti ca poate nu e cazul sa ne punem prea multe sperante in ceea ce se intimpla azi cu Olimpia. Probabil veti spune ca sint rautacios cu cei ce azi incearca sa revigoreze Olimpia. Nu am nimic cu nimeni, dar sa aduni o mana de juniori si sa-i numesti echipa, nu inseamna nimic. Fara toate celelalte lucruri normale care exista pe linga o echipa normala de fotbal nu vom putea emite pretentia de a ajunge acolo unde am fost: divizia "A". Se vor gasi unii sa spuna ca vreau prea multe, insa parerea mea este ca orice conducere ar avea Olimpia, daca aceasta nu-si propune promovarea in "A", mai bine sa ne lase. A si aparut in tribuna o gluma: de ce nu va ajunge Olimpia in "A"? Pentru ca nu are negrii... N-am sa mai dezbat subiectul dar cu echipa formata exclusiv din jucatori din judet, vom avea cea mai buna echipa din... judet... Si atit...
Concluzia: n-avem nimic care sa ne faca sa credem ca meritam sa fim mai sus...
Rectific, avem bannere, fumigene, torte, fulare...

5 comentarii:

Anonim spunea...

este un articol frumos si il felicit pe cel care l-a realizat.Olimpia este in acest moment intr-o situatie dezastruoasa, situatie in care au adus-o multi asa zisi salvatori ai fotbalului satmarean. Este o rusine unde am ajuns , dar noi , cei care iubim fotbalul satmarean , trebuie sa mergem mai departe si sa recladim ceea ce a fost.Totul trebuie luat insa pas cu pas. Sa vorbim de divizia A cand ne aflam unde ne aflam este prematur si in conditiile actuale imposibil de realizat.
Eu , fiind implicat inca de la inceputul acestui proiect , pot sa va promit dragi fani ai Olimpiei ca vom face tot posibilul sa ajungem acolo unde ne este locul. Va cer insa sprijin si rabdare.
Avem o echipa tanara , atat in teren cat si in conducere , pe care putem cladi .
Haideti la stadion si incurajati echipa.
HAI OLI !

Cu deosebita stima ,
Cimpean Ioan

CO spunea...

Stimate domn Campean, multumim pentru aprecieri, ne bucuram pentru interesul aratat fata de noi, dar ideea articolului e alta. Noi tocmai asta vrem sa aratam: nu mai avem rabdare, nu mai vrem experimente, si sincer, nu avem incredere in actuala formula de conducere. Motive? Sint multe, unele dintre ele enumerate in articolul asta, altele in cel de dinainte, si toate duc la doua concluzii: incompetenta si interese ascunse (in principiu de natura electorala). Nu vom gira in nici un fel o conducere ca aceasta din care spuneti ca faceti parte, daca citeati articolul cu atentia nu ati mai fi spus ca e prematur sa ne gindim la "A", cu alte interese decit cele ale Olimpiei. Daca vreti, putem intra in amanunte, dar nu ajuta nimanui. Fiti linistit ca noi vom merge la stadion, nu e cazul sa ne cheme nimeni, sau sa ne spuna ce sa facem... Conducerea sa-si faca treaba, desi nu o vad in stare, dar sa stiti ca "tot posibilul" nu mai e suficient...

Anonim spunea...

Este un articol foarte corect.Sunt un simplu suporter al Olimpiei decand ma stiu.Din pacate in ultima vreme numele echipei a fost folosita de politicieni pentru imagine, si publicitate „ieftina”.Un proiect serios si credibil trebuie sa fie pe termen mediu si lung cu (re)aducerea echipei in prima liga,modernizarea bazei sportive,ternuri de antrenament,centru modern pentru juniori...totul trebuie pus la punct,de la inceput,facand o baza.Asa trebuie gandit un proiect,nu pe termen scurt,pana la alegeri.Olimpia are traditie are istorie din 1921 si nu este echipa nuciunei partid politic.Vrem stabilitate pe termen lung,nu timp de un mandat. Am fost si voi merge in continuare la stadion,dar cu un gust amar pana nu vad si eu un proicet cat de cat serios. Forza Oli mereu

Kovacs Zsolt

Anonim spunea...

ar trebui ca fostii jucatori satmareni, care au 'avut' un nume in fotbalul romanesc sa ajute echipa... dar, n-ai cu cine.

The Tudor spunea...

Funny este paine este !